Huiskamerfestival Eemnes 2022 26 juni 2022

Huiskamer­festival Eemnes

De stichting ‘Een Dijk van Kunst en Cultuur’ organiseert op zondagmiddag 26 juni het allereerste Huiskamerfestival Eemnes. Die middag treden naar verwachting zo’n 25 artiesten op in verschillende huiskamers en/of tuinen, verspreid over Eemnes. Bezoekers kunnen die middag zelf een route uitstippelen, waarbij ze drie verschillende locaties bezoeken en daar de artiesten bewonderen.

Om het jaar organiseert de stichting ‘Een Dijk van Kunst en Cultuur’ eind augustus/begin september de bekende kunstroute langs de Wakkerendijk en de Meentweg en dit jaar dus voor het eerst een zogenaamd Huiskamerfestival. Tijdens een Huiskamerfestival kunnen de bezoekers op tal van plaatsen, verspreid over heel Eemnes, genieten van diverse podiumkunstenaars. De stichting zoekt daarom podiumkunstenaars én huiskamers/tuinen om de artiesten een intieme locatie te bieden. De organisatie koppelt de artiesten aan de locaties en draagt zorg voor een programmakrant die huis aan huis verspreid zal worden. ‘Een Dijk van Kunst en Cultuur’ beoogt met dit festival een laagdrempelig evenement te organiseren en zo ook de podiumkunst in de breedste zin van het woord een oppepper te geven. Het Huiskamerfestival is een uitgelezen gelegenheid om in een kleinschalige omgeving podiumervaring op te doen en de eigen act te promoten. Alle podiumdisciplines zijn welkom: klassiek, pop, cabaret, dans, toneel, poëzie, etc. Elk optreden zal ongeveer 30 minuten duren en tijdens de middag wordt de act drie keer gespeeld. Wilt u meedoen? Volg de link in het panel hiernaast. Aanmelding is mogelijk tot 13 mei.

Naast lokale en regionale (amateur)artiesten zoekt de organisatie – uiteraard – ook voldoende locaties (huiskamers/tuinen) waar zij kunnen optreden. Wilt u uw huiskamer en/of tuin beschikbaar stellen? Voor de goede orde: juist het intieme karakter van de huiskamer is een belangrijk element van dit festival. Als uw huiskamer ruimte biedt aan 15 bezoekers, zal de 16e gast een ander optreden moeten zoeken. U bepaalt zelf hoeveel gasten welkom zijn. Het organiserend comité zal half juni een bijeenkomst voor de gastheren en -vrouwen houden, waarin informatie verstrekt zal worden en vragen worden beantwoord.

Bent u net zo enthousiast over het concept van een huiskamerfestival in Eemnes als de organisatie, en wilt u uw locatie beschikbaar stellen of drie optredens van 30 minuten verzorgen? Volg de link naar het aanmeldformulier voor locaties in het panel hiernaast. Aanmelding is mogelijk tot 13 mei.

Voor vragen kunt u via de mail terecht op: info@dijkvankunstencultuur.nl